Warning: Creating default object from empty value in /var/www/madfar.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Pulled pork i kuglegrill. - Madopskrifter fra madfar.dk
was successfully added to your cart.

Kurv

Den er jo nærmest blevet legendarisk herhjemme efter brdr. Price lavede det i en af deres madprogrammer. En ting er hvilken rub man bruger, altså den blanding af krydderier man kommer på sit kød og ikke mindst hvilken bbq sauce skal man have til? fik nu hurtigt fat i det med krydderier til kødet – det er en smagssag hvad man bruger og det samme gælder bbq saucen.

Dagen før:

Til pulled pork skal du bruge nakkefilet, gerne med fine fedtmarmoreringer, fedtet smeltet under tilberedelse og giver smag, puds nakkefileten fint af for talg og evt. årer og sener. Bestil økologisk eller friland hos din lokale slagter.

Pak nakkefileten godt ind i din rub så den er helt dækket. Film den godt og kom i køleskabet til næste dag/morgen hvor du skal bruge den. Om det er 12 eller 24 timer er ligegyldigt, nogen rubber kødet et par timer før den skal bruges. Men jeg kan godt lide ideen om at, kødet får tid til at trække smag fra krydderierne.

Hvilken rub folk bruger er utroligt varierende, mange er hemmelige pga. konkurencer, jeg har fundet på min egen rub og den får du her:

Madfar’s rub til pulled pork, ca til 2kg:

  • 1 pose Gyroskrydderi færdig blandet, kan købes de fleste steder.
  • 1-2 spsk. Sød paprika.
  • 1-2 tsk. fint chillipulver.
  • 1 spsk røget paprika.
  • 2-3 store spsk. økologisk muscovado sukker.

Bland alle kryderierne i en morter, lav gerne en stor portion så har du til flere gange. Kom nakkefileten i en stor skål eller plastbøtte og kom din rub over kødet. Maser kryderierne godt ind i kødet og sørg for, at alt kødet er dækket helt til. Hellere for meget end for lidt. Film nakkefileten og kom den på køl til næste dag. Muscovado sukkeret og kryderierne ligesom smelter sammen og trækker lidt ind i kødet, det er det der skal danne den såkaldte ‘bark’ når den steges på grillen.

Næste dag/morgen:

kl 5:20 ringede vækkeuret 2. pinsedag, grillen var klargjort aftenen før så det var bare op og tænde grillen. Tænd 15-20 briketter (headbeats brugte jeg) læg briketterne i grillen som vist på billedet. Så snart optændingen er varm og klar, lægges de på i den ene ende af briketterne og du er godt i gang. Læg stegen på risten, husk at sætte stegetermometer i så du kan følge temperaturen, stegen er færdig når den har en kernetemperatur på 93-99 grader, kom en drypbakke under, halvfyldt med vand. Den bliver ikke tør da den langtidssteges (12 timer) på 100-110 grader, sov videre.

I starten har jeg alle spjæld i grillen åben, når den ønskede temperatur er nået (max 110 grader) lukker jeg spjældet i bunden af kuglegrillen næsten helt i, dog så der stadig er træk i grillen. Optændningen er med inspiration fra Weberklubben.dk

Du skal ikke åbne for grillen lige for at kigge til stegen, det sænker temperaturen væsentligt og du mister omregnet ca. 20 minutter hver gang du åbner. Jeg så til stegen efter 4 og 8 timer. Den ene gang fordi temperaturen faldt drastisk og briketterne trængte til førstehjælp da de var ved at gå ud for mig, men jeg blev en erfaring rigere.

Kl 18, 12 timers low&slow, min pulledpork blev endelig færdig. Tag stegen ud på et spækbræt, dæk med et viskestykke og lad den hvile 15 minutter. Herefter ligesom trækker du kødet fra hinanden som vist på billederne, smag til med æblejuice, æbleedikke, kværnet peber, lidt ekstra rub og evt. havsalt.

Anret i en burgerbolle med lidt salat, coleslaw og varm BBQ sauce. Drik god øl eller ung Rohne til.

Opskrift på burgerbolle her.

God fornøjelse.

Madfar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.