Fransk gourmet i særklasse, i dronningens Århus…

Årets vinterferie stod på hjemmehygge, simremad…

Årets vinterferie stod på hjemmehygge, simremad og oprydning i diverse gemmer for både børn og voksne. Ferien skulle så afsluttes i Århus, med hotelovernatning og ikke mindst god mad.

Restaurant ET (&) var målet i denne omgang. Bag stedet står to kokke, som blandt andet har erfaring fra Michel Michauds køkken, så kunne vi ihvertfald ikke gå helt galt i byen.

Vi havde selvfølgelig ungerne med (Liva på 7 1/2 og Konrad på 1 1/2) og et godt tip til jer med børn, ring i forvejen og sig i har børn med, og bestil bord til 17:30. Så har i maden ca 18:00 og er ude af døren igen til rimelig puttetid for de mindste. Og skulle man ramme dagen med uoplagte unger, er i jo ude inden rushour.

Men på Et er børn velkomne. Vi blev modtaget i døren af smilende og venlig personale, som hjalp os på vej med overtøj og klapvogn. Alt var gjort klar med barnestol og det hele. Vand og godt brød blev sat på bordet, så kunne ungerne lige holde den værste sult. En kasse med tudser blev sat på bordet og børnenes glæde måtte de tegne på dugen…

Vi fik bobler til lige at få overblik over menukortet, som jeg dog havde nærstuderet hjemmefra, men alligevel. Prestige, Grand Cru, Jean Vessell serveret med hjemmelavet chips, dip med trøffel og saltede mandler.

Menukortet bød på ‘menu traditionelle’ og ‘ET menu’ hvor den sidstnævnte har et mere personligt præg. Restauranten tilbyder en sammensat menu, 3 retter for 318.- og vinmenu 268.- ganske rimeligt. Men vi gik a la carte og så kunne man jo smage hos hinanden.

Konrad fik perfekt stegt fisk med grønt og håndskårne frites. Den kom lidt før os andres mad, da børn i den alder er mere utålmodige af natur. Super service, som iøvrigt prægede hele aftenen. Profesionel betjening gjorde det til afslapning og ren nydelse.

Liva fik valgt østers til forret (!?) de kan købes stykvis til 25.- så hvorfor ikke, nu det ikke hver dag hun plager sin far om østers. Oh hun kunne lide det, men dog mente hun at en enkelt måtte række. Herefter valgte hun blåmuslinger som er en af Liva’s mange livretter. En forrets størrelse af blåmuslinger var rigeligt til hende.

Vi voksne fik valgt henholdvis både traditionelle og Et-menu. Vi valgte begge snegle ’som i bourgogne’ delikat og lækkert med hvidløg, persille og sprøde brødcroutoner, hertil et anbefalet glas hvidvin, Chateau Mont-Redon fra Lirac, lige i skabet. Resten af vinene har jeg ikke pga. bortkomne noter, men jeg husker alle anbefalinger som helt perfekte.

Så stak vi hver vores vej på hovedretterne. Fruen røg på ‘Michel Michauds rørte oksetatar med salat’ den sad lige i skabet. Ifølge Rene Langdahl fra Gastro, er der kamp mellem Et og MEST i Aalborg (dog ufrivilligt vil jeg tro) om at havde den bedste tatar på kortet og jeg kan kun give ham ret. Jeg selv fik lam fra Pyrenæerne med citron, persille, tomat, oliven og lamme sauce med sherry, på toppen sprængt lamme tunge. En kødfuld ret med masser af smag – virkelig intens smag – som jeg mener blev ledsaget af noget Rhone.

Fruen var løbet tør for appetit (synd for hende) jeg selv og Liva gik til ostebordet. Eller det vil sige bordet kom til os, 20 franske oste at vælge imellem, vild luksus. 20.- pr styk er kun rimeligt, 4 blev valgt (ingen oste-namedropping her, se billedet) Her til igen et godt glas anbefalet vin, helt sikkert Chablis hvis jeg kender mig selv ret. Vinkortet generelt er helt enormt. Fransk naturligvis som spænder bredt både i pris og regioner. De fleste fåes på glas og ellers fra ca. 200.- til flere af de store sedler. Men man kommer langt omkring glasvis og ellers er der vinmenuen. Og der sælges også ud af huset, da restauranten huser både vinbar og delikassebutik. Med en samlet regning på 1472.- med det hele, er der god sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Alt ialt en herlig aften. Vi var i rare og profesionelle hænder, søde smil og rigtig god service og betjening. Stedet skal helt klart besøges igen inden for rimelig tid og det er værd at køre efter. Kan varmt anbefales til både store og små.

De bedste hilsener

MadFar, Fruen og ungerne.

Leave a Reply