Warning: Creating default object from empty value in /var/www/madfar.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Rillette af svinebryst. - Madopskrifter fra madfar.dk
was successfully added to your cart.

Kurv

Rillette er meget typisk fransk bondemad.

Mange af de gamle franske kogekoner havde sikkert egne opskrifter der var gået i arv, generation efter generation . Det nærmeste man kommer den danske udgave er den kære julesylte. Rillette virker for mig bare lidt mere delikat og den kan sagtens nydes hele året rundt, server den til påskefrokosten. Opskriften har jeg lånt fra Adam Aamann som er den nye konge inden for dansk smørrebrød. Rillette står ikke så godt alene den kræver noget surt eller salt, derfor er feks. surkål med sennep og kommen en kærkommen gæst i dette tilfælde, find opskriften på surkål andetsteds på siden. Og hvad skal du så drikke til denne ret?, tjah en franskmand ville nok vælge et glas af den lokale vin, jeg foretrækker en linieakvavit og en øl af en slags med kraftig smag feks. Porseguld fra Thisted bryghus, prøv dig frem. Nå vi skal til det, her kommer opskriften.

Adam Amanns’s rillette af svinebryst.

Til 1 stort sylteglas 8dl

  • 1 kg Svinebryst (kogeflæsk)
  • 35 gram salt
  • 3 enebær knuses
  • 1 lille bundt timian
  • 5 fed hvidløg
  • 1 1/2 dl svine eller andefedt (jeg fortrækker and)

Dag 1

Gnid svinebrystet med salt, timian og knuste enebær og lad det hvile i køleskabet natten over.

Dag 2

Kom svinebrystet i ovnfast fad som lige kan rumme det. Hæld fedt og hvidløg ved og sæt det i en 150 grader varm ovn i 3 1/2-4 timer, vend brystet mindst 4 gange undervejs.

Tag derefter brystet ud, pil hvidløg og timian stængler op og afkøl det.

Brystet rives til trevler med et par gafler. Stop kødet i et sylteglas og hæld resten af fedtet over som forsegling. Rilletten skal stå mindst et døgn før der tages hul på den.

Anrettes med surkål og på godt brød.

Madfar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.