Warning: Creating default object from empty value in /var/www/madfar.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Rødkål á la Adam Aamann. - Madopskrifter fra madfar.dk
was successfully added to your cart.

Kurv

Jeg havde et helt rødkålshoved, som jeg ikke vidste hvad jeg skulle stille op med.

Men jeg mente at have set en fed opskrift fra Adam Aamann i hans bog ‘Aamanns til frokost’. Frem med bogen, ganske rigtig der var den. Ud og trylle i køkkenet.

Hold nu kæft den smager godt, ja undskyld mig, men det gør den. Det er helt sikkert den ryger på bordet ved næst kommende lejlighed. Nu får du opskriften her på MadFar.dk for den er simpelthen for god til ikke at dele med andre.

Dette skal du bruge:

  • 1/2 stort eller 1 lille rødkålshoved.
  • 2 spsk andefedt eller smør.
  • 1 1/2 dl balsamico eddike, jeg brugte lidt af hvert da jeg havde nogle slanter der skulle bruges.
  • 3 dl rødvin.
  • Skal og saft fra 1 økologisk appelsin.
  • 1 dl honning.
  • 50 gram brun farin, jeg brugte muscovado som ikke er raffineret.
  • havsalt og frisk kværnet peber.
  • Tepose med krydderier:
  • 2 laurbærblade.
  • 1 kanelstang.
  • 1 stjerneanis.
  • 4 hele allehånde.
  • 2 nelliker.
  • 1 spsk koriander.

Sådan gør du:

Skær rødkålen i kvarte og snit det fint. Sauter kålen i fedtet, det må ikke tage farve. Når kålen er faldet godt sammen, kommer du balsamico eddike på og koger det ind til det halve. Kom resten af ingredienserne i og lad rødkålen simre i ca 45 minutter. Tjek om kålen har en passende konsistens, personligt kan jeg godt lide der stadig er lidt bid i kålen.

Kom rødkålen på skoldede glas så kan de holde sig 4-5 uger, eller tildækket i køleskab 8-10 dage.

God fornøjelse og velbekomme.

Madfar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.