Det er enkelt sagt verdens bedste brød det her. Har du først bagt brødet et par gange, køber du ikke brød i supermarkedet mere. Jeg skal lige sige det med det samme, har du ikke en røremaskine så blir du meget træt i armene. Hemmeligheden bag brødet kommer her:
Du skal bruge følgende ingredienser:
- 6 dl. urtethe eller anden væske feks. Vand eller rismælk
- 500gr groft øko mel jeg bruger spelt
- 1 dl hørfrø,1 dl sesamfrø, 1 dl græskarkerner, 1 dl solsikkefrø
- 1 dl nødder (tag hvad du kan lide) Tørret frugt svarende til et æble (dadler eller figner er helt konge her)
- 1 stor gulerod
- 2 dl hele spelt, emmer eller hvede skal koges i ca 30 min og afkøles
- 1/2 dl olivenolie (eller en anden olie du sætter pris på)
- 10-15 gr salt
- 1/2 pk gær (hvis du koldhæver den natten over i køleskab, skal du bruge det der svarer til en grønært)
Nødder og tørret frugt blendes mellemgroft eller fint og kommes i en stor røreskål. Med undtagelsen af væsken blandes alle ingredienserne osse i skålen. Derefter kommer du væsken i lidt ad gangen. Nu skal
Og når det er bagt er det osse godt til hestene.
dejen ældes i maskinen 10-15 min. Dæk skålen til og lad det hele hæve 40-45 min. Kom dejen i en brødform (her sætter jeg pris på en silicone form). Bag i forvarmet ovn 260 grader i 10 min. skru herefter ovnen ned til 200 grader og bag yderligere 1 time.
Husk du kan variere i det uendelige, prøv forskellige nødder og kerner så du ikke får det samme hvergang. Opskrifter er guidelines IKKE headlines…..
God fornøjelse og velbekomme.
Madfar.

[…] Hjemmebagt rugbrød. […]