Warning: Creating default object from empty value in /var/www/madfar.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Rugbrød. - Madopskrifter fra madfar.dk
was successfully added to your cart.

Kurv

Det er enkelt sagt verdens bedste brød det her. Har du først bagt brødet et par gange, køber du ikke brød i supermarkedet mere. Jeg skal lige sige det med det samme, har du ikke en røremaskine så blir du meget træt i armene. Hemmeligheden bag brødet kommer her:

Du skal bruge følgende ingredienser:

  • 6 dl. urtethe eller anden væske feks. Vand eller rismælk
  • 500gr groft øko mel jeg bruger spelt
  • 1 dl hørfrø,1 dl sesamfrø, 1 dl græskarkerner, 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl nødder (tag hvad du kan lide) Tørret frugt svarende til et æble (dadler eller figner er helt konge her)
  • 1 stor gulerod
  • 2 dl hele spelt, emmer eller hvede skal koges i ca 30 min og afkøles
  • 1/2 dl olivenolie (eller en anden olie du sætter pris på)
  • 10-15 gr salt
  • 1/2 pk gær (hvis du koldhæver den natten over i køleskab, skal du bruge det der svarer til en grønært)

Nødder og tørret frugt blendes mellemgroft eller fint og kommes i en stor røreskål. Med undtagelsen af væsken blandes alle ingredienserne osse i skålen. Derefter kommer du væsken i lidt ad gangen. Nu skal

Og når det er bagt er det osse godt til hestene.

dejen ældes i maskinen 10-15 min. Dæk skålen til og lad det hele hæve 40-45 min. Kom dejen i en brødform (her sætter jeg pris på en silicone form). Bag i forvarmet ovn 260 grader i 10 min. skru herefter ovnen ned til 200 grader og bag yderligere 1 time.

Husk du kan variere i det uendelige, prøv forskellige nødder og kerner så du ikke får det samme hvergang. Opskrifter er guidelines IKKE headlines…..

God fornøjelse og velbekomme.

Madfar.

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.