Dette skal du bruge:
- Rødspætter til det antal personer i er, fileteret gem skrog til fiskefond. Vi fik 10 små rødspætter for 100.- helt frisk ved båden.
- Peberfrugt, skåret i grove tern.
- En stor håndfuld forårsløg, flækket på langs fra det hvide men lad dem hænge sammen i toppen.
- 2 fed hvidløg, hakket fint.
- Lidt rugmel til at vende fisken i.
- havsalt og kværnet peber.
- Kærnet smør og olivenolie til stegning.
Sådan gør du:
Vend fileterne i melet og steg dem et par minutter til skindsiden bliver sprød, vend og steg yderligere ca. 1 minut.
På en anden pande sauterer du hvidløg, forårsløg og peberfrugt i smør, skal ikke tage farve, skal kun varmes igennem og blive bløde.
Anret på rugbrød. Server en god Chablis hertil.
God fornøjelse.
Madfar.

Lige hvad jeg ledte efter – små rødspætter stegt med skind – køb friskfanget ved båden. Glæder os til at smage.
Så fåes det godt nok heller bedre end hvis det kan fås lige fra båden ……. tak for kommentaren Madfar