Sommer for mig er ensbetydende med friske danske rabarber eller skønne modne bær.

Til denne roulade kan du bruge lige hvad du har lyst til, jordbær, hinbær, blåbær eller bruge som jeg gjorde her, rababer. Snyd ikke dig selv for hjemmelavet roulade, det slår det købte med mange længder. For mig er rouladen blevet ensbetydende med dansk sommer, ikke at vi får den i store mængder, faktisk højst 1-2 gange. Bruger du dine favoritbær og i det hele taget råvarer af høj kvalitet, får du virkelig en dessert der imponerer og så er den tæske nem at lave. Du får her opskriften som jeg plejer at lave den. Go’ sommer.

4-6 personer.

  • Dette skal du bruge:
  • 3 æg – delt i blomme og hvide.
  • 125 gram økologisk rørsukker.
  • 100 gram økologisk hvedemel, feks. Skærtoftmølle.
  • 2 1/2 dl økologisk fløde, min favorit er fra Osted mejeri.
  • 200 gram rababer eller friske bær. Rababer skal simre med 2-3 spsk vand og 2 spsk rørsukker til den falder sammen, afkøles inden brug. Friske bær bruges som de er.

Sådan gør du:

Pisk æggeblommerne luftige sammen med sukkeret. Sigt melet i og vend det forsigtigt sammen. Pisk æggehviderne stive og vend dem sammen i æggemassen. Smør et stykke bagepapir med en smule smeltet smør og drys sukker herpå. Dejen smøres på bagepapiret og bages i 10 minutter ved 200 grader. Derefter skal den køle af en 5 minutters tid. Rul den op i et vådt stykke, så den får form som en roulade uden at revne, og rul den ud igen. Fløden piskes let. Smør fløden på rouladen og kom rababer på. Rul rouladen forsigtigt sammen. Læg den på et fad og pynt med overskydende fløde og mandelsplitter.

Velbekomme og god fornøjelse.

MadFar.

Leave a Reply