Denne her ret er stærkt inspireret af Oscar Umahro Cadogan.

Dette skal du bruge, portion til 2 voksne:

  • 150 gram fuldkornsspaghetti
  • 350-400 gram fisk, gerne laks, torsk eler mørksej.
  • 100-150 gram spinat, er det på frost dampes disse op i 5 minutter og pres vandet fra.
  • Friskkværnet peber
  • 20 grønne oliven, brug dem der fyldt med mandel.
  • tamari.
  • God olivenolie.
  • friskpresset saft og skal af en usprøjtet citron
  • 2 fed hvidløg, finthakket.
  • 2 spsk karry
  • 1 spsk sennepspulver

Sådan gør du:

Skær fiskene ud i mundrette bidder og kom dem i en skål. Kom karry og sennepspulver herpå. lidt salt og peber, i skålen med fisken, rør godt igennem så der er krydderier på alt fisken og lad den stå i 15-30 minutter så den kan trække smag. Har du frisk spinat dampes denne i kogende vand i 1 minut, kom i kold vand og pres spinaten fri for væde. Det samme hvis du bruger frossen spinat, den skal bare koge et par minutter længere.

Varm en pande, kom fedtstof i panden og kom hvidløgen heri i ca 30 sek. tilsæt fisken og steg dem sprøde og møre. Kog spaghettien (den kan du sætte over inden du starter på fisken) i rigeligt med vand med salt til den er mør. Hæld en blanding af citronsaft og olivenolie over den når den er kølet lidt af, så klistrer den ikke sammen. Anret spinat, fisk, spaghetti og oliven og dryp med citronsaft -skal og tamari.

Velbekomme.

Madfar.

Leave a Reply