Her får du en nem opskrift på spinatlasagne.

Du kan forberede den dagen før så du kun skal sætte den i ovnen når du kommer hjem fra arbejde. En ret der gør hverdagen nemmere uden at du skal gå ned på kvaliteten af den mad du laver. Sørg for at kvaliteten af dine råvarer er af høj kvalitet, gerne økologiske, da du får mere glæde og velvære af dem på den lange bane, der er simpelthen mere næring i disse og du fylder dig ikke lige så meget med sprøjtegifte. Tilbage til lasagnen. Denne ret er en vi typisk spiser 2 gange om måneden, da den er så nem at lave og ikke kræver det store udstyr ej heller særligt mange råvarer. Server den evt. med en chillisauce eller bare med lidt god olivenolie, sprød salat hører også med.

Dette skal du bruge:

  • 200 gram fuldkornspastaplader.
  • 100 gram fintrevet parmesanost (Irma har en super økologisk fra Italien, dyr men go’)
  • 3 spsk mel evt. spelt- eller rismel.
  • 5 dl rismælk.
  • 500 gram spinat (Irma har en god økologisk spinat på frost)
  • 1/2 muskatnød revet.
  • 1 tsk fiskesauce.
  • 1 boullion terning høns eller grøntsag (brug en god økologisk)
  • 1 spsk colmann’s sennepspulver-.
  • 1 tsk cayennepeber.
  • havsalt og friskkværnet peber.

Sådan gør du:

Kom melet og lidt af mælken i en gryde og pisk det sammen så alle klumperne er væk, derefter pisker du resten af mælken i, kog op og spæd evt, mere mælk i til den tykner. Stuvningen skal have konsistens, hellere lidt for tyk end for tynd.

Kom resten af ingredienserne i, og når du har smagt saucen til, kommer du spinaten i tilsidst.

Tag et ildfast fad på ca. 20x25cm og kom en smule af stuvningen i bunden. Læg herefter skiftevis pastaplader og spinat i, slut med spinatsaucen og kom revet ost på. Bag lasagnen 30 minutter ved 200 grader, tildækket med folie eller bagepapir. Fjern bagepapiret og bag lasagen i 5-10 minutter til den er gylden på toppen. Prik lige i den og mærk om pastaen er mør.

God fornøjelse og velbekomme.

MadFar.

Leave a Reply