Grøntsager skal være mættende og ligge en herlig bund og ikke mindst skal der være masser af smag. Alt dette får du i denn lille ret. Den er genial som tilbehør til feks. rodfrugtspandekager og så der jo dobbelt op på det grønne. Vi behøver ikke kød hver dag, men ligefrem at sidde og stikke i en ligegyldig salat som alternativ, er der jo ikke nogen der gider. Vegetarretter er inspirerende og mange af retterne du finder rundt omkring, kan bare tilsættes et styke godt kød, til dig der slet ikke kan undvære det. Denne ret vil være en af dem du kommer til at vende tilbage til igen og igen. Jeg brugte ikke rigtig mål til denne opskrift, jeg har sat nogle mål op som vil svare til ca. 4 personer, men supler selv til med mere grønt, afhængigt af hvor sultne i er.

Du skal bruge:

  • 200 g skrællede kartofler.
  • 300 g blomkål inkl. stok.
  • 200 g rå blomkål.
  • 1 rød frisk chilli eller lidt tørrede flager.
  • 1 spsk. lækker olivenolie.
  • 30 g friskrevet parmesanost.
  • 1-2 fed hvidløg.
  • 2 spsk hakket frisk dild.
  • smag til med lidt hav/sten salt.

Sådan gør du:

Skær de skrællede kartofler og blomkål i grove stykker. Kom dem i en gryde, dæk med vand og kog dem møre i ca. 15-20 minutter.

Hæld vandet fra og blend kartofler og blomkål.

Herefter skæres den rå blomkål i i små tern, eller mundrette bider. Flæk chilien, fjern evt. kernerne og hak den fint.

Så vender du blomkål og chlli i blomkålscremen sammen med olivenolie, parmesanost, presset hvidløg og hakket dild. Smag retten til med en smule salt.

Tip: Denne ret gør sig også godt som tilbehør til diverse grillting her til sommer.

God fornøjelse og velbekomme.

Madfar.

Leave a Reply