Vi har fået fantastisk kød. Vi har købt en 1/4 kalv med et par andre…..

Vi har fået fantastisk kød. Vi har købt en 1/4 kalv med et par andre i familien og har nu de skønneste 20kg+ liggende i fryseren i forskellige udskæringer. Det er kød fra en kalv som har har gået og hygget sig på græs og ellers fået hø om vinteren + lidt andre lækkerier. Den har ikke fået vækstfremmende foder og ensilage eller andet sjovt, det kan altså smages og og mærkes på strukturet af kødet. Det er kræs og kan ikke fåes i det lokale supermarked, så hør din nærmeste slagter hvad han kan gøre for dig.

Vi fik delt kødet i forskellige udskæringer og endte op med en steg af højreb. Den synes jeg kunne være sjov at dele i store steaks og få en udskæring der ikke lige er så typisk. I midten eller nederst af sådan en fætter sidder fileten og over denne er slaget. Der er en del talg i slaget, skær noget af det fra inden servering, men husk det er med til at give smag under tilberedelsen.

Til denne ret serverede jeg klassisk kartoffelmos dog med en lille tvist af tomatpure, citronsaft og smeltet smør i.

Beregn selv forbruget af garniture og kød afhængigt af hvor mange i er.

Garnituren bestod af bagte jordskokker, sødekartofler hele fed hvidløg og tomat på stilk.

Først skal kødet gnides ind i salt og kværnet peber og hvile i 5-10 minutter. Derefter brunes det godt af på panden i olivenolie og godt smør, sammen med 2 kviste timian. Herefter lægger du stegen oven på de rengjorte grøntsager i et ildfast fad og steger det færdigt i ovnen til kødet har en kærnetemperatur på 60 grader (medium rødt) film kødet og pak det ind i et klæde og lad det hvile 15 minutter, imens bager du grøntsagerne færdige.

Kartoffelmosen:

  • 2 spsk tomatpure
  • 1 æggeblome
  • 1 fed hvidløg
  • saft og skal fra 1/2 usprøjtet citron
  • 2 spsk godt smør
  • skyen fra panden hvor kødet blev stegt

Kog kartoflerne i tern, så bliver de hurtigt møre. Mos kartoflerne og tilsæt 2-3 spsk tomatpure’ (Urtekram har en god en som har skruelåg, så skal du ikke fedte rundt med de små dåser) smelt smør i panden sammen med den sky der blev da vi stegte kødet og kom det i mosen og rør godt rundt sammen med æggeblommen og citronsaften, smag til med salt og kværnet peber.

Så er vi klar til at anrette.

Velbekomme og rigtig god fornøjelse.

Din MadFar.

Leave a Reply