Vi har de seneste år mødtes, 4 voksne og vores unger, hvor vi hver især skal komme med et bidrag til temaet smørrebrød. Og da det ikke er tilladt at gentage ens egen succes fra sidste års påskefrokost måtte hjernen lægges i blød.

Hemmeligheden er at fisken steges med en tynd skive brød på. Det er meget muligt at kendte det i forvejen, men jeg havde ikke fået det før. Ideen til mit bidrag til påskefrokosten var hjemme.

På restaurant MEST havde de brugt hvidt brød, det byttede jeg ud med en skive frisk hjemmebagt rugbrød uden kerner, så var smørrebrødet født.

Sådan gør du:

Fisken skæres i passende lige stykker, skær ukorante sider og ender af og gem det til senere, det skal bruges til fars..

Læg en skive rugbrød på fisken og skær til, så både fisk og brød har samme størrelse. Fiskestykkerne fra før hakkes og røres med en æggeblomme til en slags frikasé. Smør en klat frikasé på fiskestykkerne og læg rugbrødet på. Lad trække ca. 1 time på køl.

Fisken steger du med brødsiden nedad i ca. 6 minutter i klaret smør, fisken vendes og steges færdig i ca. 2 minutter.

Jeg serverede kartoffelmos til, den skulle virke frisk og let så jeg kom et fed hvidløg i og en masse dild og purløg (brug de krydderurter du kan lide) et par æggeblommer, 2 spsk smør. Rør den meget fin og luftig med elspisker og smag til med havsalt og kværnet peber.

God fornøjelse.

Madfar.

Leave a Reply