Warning: Creating default object from empty value in /var/www/madfar.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Surkål med sennep og kommen. - Madopskrifter fra madfar.dk
was successfully added to your cart.

Kurv

Den gør sig rigtig godt som topping til pålæg, men den er særdeles egnet til rillette af svinebryst, de 2 ting kan og bør ikke skilles ad. Den er forholdsvis simpel at gå til og efter et par dage i køleskabet har du velsmagende surkål. Jeg har lånt opskriften af Adam Aamann som laver klassisk smørrebrød, desværre kun i København. Jeg fornemmer, at det danske klasiske smørrebrød er stærkt på vej tilbage, dog med nye twists og drejninger, men med respekt for smørrebrødet, skønt. Du får opskriften her.

Dette skal du bruge:

  • 1/2 hvidkål – de økologiske kan være lidt små i det så da bruger du bare det hele.
  • 3 spsk havsalt.
  • 1 spsk hel kommen (og her vil du ikke bruge spidskommen, trust me)
  • 2 spsk Coleman’s sennepspulver.
  • 1 3/4 dl æbleeddike
  • 2 dl sukker (her brugte jeg birkexylitol og det gik fint)
  • Friskkværnet peber.

Først så snitter du kålen og vender strimlerne med saltet, lad det stå i en times tid. Så skyller du herefter kålen i koldt vand og knuger væden af og læg den i en gryde med resten af ingredienserne. Kog kålen ved svag varme i ca 25 minutter, rør undervejs så det ikke brænder på. Skold nogle sylteglas eller gamle gemte syltetøjsglas og kom kålen heri, stil i køleskab i mindst 1 døgn, men den smager altså bedst efter et par dage. Holder et par måneder på køl. En sikker vinder til påskefrokosten. Smager iøvrigt helt fænomenal til skiver af lammespegepølse.

God fornøjelse og velbekomme.

Madfar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.