Warning: Creating default object from empty value in /var/www/madfar.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Syltede rødbeder á la Adam Aamann.
was successfully added to your cart.

Kurv

Jeg har før omtalt Adam Aamann og bla.lavet hans rødkål i vin som er intet mindre end fremragende. Jeg stod med næsen i grøntsagsskuffen og kunne konstatere, at hvis vi ikke skulle brænde inde med 2 kg rødbeder måtte der gøres noget prompte. Jeg har flere opskrifter med rødbede, rødbede med tørrede figner og sennepsdressing, Bagte rødbeder med gedeost. Men jeg var i humør til, syltede rødbeder.

Adam Aamann er i mine øjne smørrebrødets konge, han en masse af de tricks – om end i opdateret versioner – som minder om og dufter af total mormor. Og det er lige mig. Opskriften har jeg fra bogen ‘Aamann’s til frokost’ så skulle den være på plads.

Det første der irriterer mig er de 600 gram sukker der skal i lagen. Men ved nærmere eftertanke, så høvler jeg jo’ ikke 2 kg rødbeder ned på én gang og jeg drikker heller ikke lagen. Og det er altså lidt svært, at lave mormorsyltning med 600 gram xylitol og vil sikkert også give sjov mave. Så jeg købte det bedste rørsukker jeg kunne opdrive i min lokale helsekostbutik, for da i det mindste at have noget sukker med en smule næring, i forhold til det hvide sukker, gud forbyde det stads.’

Dette skal du bruge:

 • 2 kg rødbeder.

Lage:

 • 2 spsk havsalt.
 • 1,2 L økologisk lagereddike.
 • 600 gram rørsukker.
 • 1 spsk hel allehånde.
 • 2 spsk sennepsfrø.
 • 2 spsk hel sort peber.
 • 3 laurbærblade.
 • 10 nelliker.
 • 1 hel stang kanel.
 • 1 stjerneanis.
 • 1 frisk rød chilli.
 • 4 cm skrællet peberrod i tynde skiver.
 • Atamon.

Sådan gør du:

Rødbederne skal skylles godt og koges møre i 40-50 minutter. Lagen koges med alle ingredienser undtagen peberroden i 20 minutter. Kom rødbederne i koldt vand og gnid skindet og enderne af dem. Skær dem herefter i 1 cm tykke skiver. Skold dine sylteglas og skyl dem med atamon. Kom rødbederne på sylteglas og hæld den kogende lage over. Lagen skal helt op til glassets kant da rødbederne optager noget af lagen, slut af med skiver af peberrod og luk glasset.

Opbevar rødbederne på køl, de holder sig 4-5 måneder herefter begynder de at blive brune.

Velbekomme og rigtig god fornøjelse.

Madfar.

syltede rødbeder.

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.