Alle kan lave thaisuppe der smager som den gør i Thailand.

Denne her opskrift er så nem og lige til at gå til, at man skulle tro det var løgn. Den er ovenikøbet ret sund, hurtig at lave og kræver ikke de store færdigheder i et køkken for at kunne lykkes. Ingredienserne til retten her kan du finde i de fleste supermarkeder eller specialbutikker, som jo nærmest er til at finde på hvert et gadehjørne, efterhånden. Forberedelsestiden er ca. 15 minutter, tilberedningstiden er også ca. 15 minutter. Der er til 4 portioner her, jeg plejer at lave dobbelt portion, så er der altid en lille lækker rest til dagen efter.

Du skal bruge:

  • 7 1/2 dl kokosmælk.
  • 1 1/2 spsk tynde skiver frisk galanga (kan også fåes tørret)
  • 1 stængel citrongræs, mast i morter og skåret i tynde skiver.
  • 1 1/2 spsk finthakkede skalotteløg eller rødløg.
  • 4 små halverede chilli.
  • 300 g kyllingebryst, skåret i tynde skiver. Her plejer jeg selv at tage bryst af et par kyllinger, gem skrog og lår til klarsuppe.
  • 100 g friske østershatte, halveret.
  • 2 hele kaffir limeblade, uden stængler og haket fint (kan købes frisk hos nogle asiatiske købmænd)
  • 1 1/2-3 spsk fiskesauce.
  • 1 1/2 spsk frisk limesaft.
  • Friske korianderblade, hakket fint.

Sådan gør du:

Hæld kokosmælk i en gryde og bring den i kog under omrøring, dette er vigtigt så kokosmælken ikke skiller.

Tilsæt galanga, citrongræs, løg og chillier, bring kokosmælken i kog igen og lad den koge i ca. 5 minutter. Skru ned, så mælken bare simrer.

Tilsæt kylling, svampe, limeblade og fiskesauce og lad det simre videre i ca. 5 minutter, til kyllingen er blevet mør. Sluk for varmen, tilsæt limesaft og korianderblade og rør rundt.

God fornøjelse og velbekomme.

Madfar.

Leave a Reply