Hva’ skal vi med kyllinger når vi har unghaner kunne jeg spørge mig selv – dem der har smagt forskellen ved hvad jeg taler om.

Den her ret er så nem og den imponerer hver gang – læs scoremiddag…husk kunsten er at score konen mindst 2 gange i ugen.

Kongemarinaden røres sammen.

Dette skal du bruge til ca 4 personer:

Brug 1 unghanebryst pr næse

KONGEMARINADE:

  • Saften fra en 1/2 grape
  • 3/4 stor ds tomatpure’
  • 1 spsk rosen paprika
  • 1 stor tsk gurkemeje
  • 2-3 fed hvidløg, eller flere
  • friskkværnet peber
  • sten/havsalt
  • et par spisekeer vand hvis marinaden er for tyk.

Kom kødet i frostpose sammen med marinaden. Har du tid så mariner’ det i køleskabet natten over, men mindst 30 minutter.

Rør marinaden sammen i en skål og smag efter med salt og peber. Brysterne skal i en stor frostpose og marinaden hældes over, lad stå i min. 30 min gerne mere. Masser’ marinaden godt ind i kødet.

Kødet er færdig marineret, hva’ så nu?Du skal tænde en grillpande på fuld drøn, alt hvad den kan trække. Lad den stå der’ i 10 min så den bliver rigtig, rigtig varm. Derefter lægger du brysterne på panden og griller dem 1 1/2 min på hver side (brug evt æggeuret) Og ja det ryger og det skal det. Kødet er beskyttet af marinaden og det er den der bliver lidt brændt og giver dejlig grillsmag.

Små guldklumper klar til ovnen – masser af timian og hele fed hvidløg, havsalt og lidt olivenolie.

Du har forberedt kartofler og forkogt dem i knap 10 min eller til de lige er lidt møre i overfladen. Køl kartoflerne af med koldt vand og rids dem med en gaffel, så kan varmen bedre trække ind og kartoflen bliver lidt frækkere sprød. Så kommes de i et fad med god olivenolie, salt, hvidlød og timiankviste.

Husk at dække til så brysterne ikke bliver brændte – hvis du forstår såen en lille een.

Kom staniol over unghanebrysterne og kom dem sammen med kartoflerne i en forvarmet ovn (200grader) i ca 50 minutter eller til kartoflerne er gyldne. Kom hvidløg og cherrytomater ved Kødet det giver væde, men der skal ikke andet væde ved. Se til kødet indimellem og tjek om det hygger sig.

TIP: server med Radisiosalat med broccoli og grape

Unghanebryst i Kongemarinade, timiankartofler og radisio salat m. grape uhhh det en frækkert. Radisiosalaten findes under salater i ‘menu’

Anret maden og server det for dine kære. God fornøjelse.

Velbekomme

MadFar

Leave a Reply